Hoe zet u een lekker kopje thee ?

Er zijn diverse manieren om thee te zetten. Hoe u dit doet hangt af van de theesoort, persoonlijke smaak en de gelegenheid.

Met een theezeefje
Als u een Tea Party organiseert voor een niet al te groot gezelschap dan is het erg stijlvol om de theeblaadjes los in de pot te doen en deze vervolgens door een zeefje uit te gieten.
Op een pot van 1 liter doet u ongeveer 3 theemaatschepjes (zie webshop; thee accessoires) in een voorverwarmde theepot. Giet gekookt water op en laat de thee ongeveer 3-4 minuten trekken. Als u niet wilt dat de thee sterker wordt, kunt u de thee via het zeefje in een andere voorverwarmde theepot doen.

maatschepje.jpg   theezeefje.jpg    papierentheefilterklein.jpg

   
Met een papieren theezakje
Wanneer u niet wilt dat de thee te lang blijft trekken dan kunt u een papieren theezakje gebruiken. Dit is ook heel makkelijk voor dagelijks gebruik. U kunt dan eenvoudig het zakje eruit halen en er blijven geen losse blaadjes in de pot achter ! Als u de theeklem gebruikt kunt u ook theezakjes van te voren maken. U kunt dan zowel losse thee van goede kwaliteit en het gemak van de zakjes, gebruiken.

theeklemvoortheezak.jpg    papierentheefiltergroot.jpg    papierentheefilterklein.jpg

Het zetten van groene thee
Vaak vinden mensen groene thee bitter smaken, dit komt vaak doordat men op een verkeerde wijze thee zet ! Als u thee wilt zetten van groene theeblaadjes dan dient u ervoor te zorgen dat het gekookte water afgekoeld is tot 70 graden Celcius voordat u dit op de thee schenkt. U kunt ook eerst wat koud water op de thee gieten en dan pas gekookt water opgieten. Door een van deze methodes te gebruiken voorkomt u bittere thee.